London Creative Blog
 

Instagram'da Uzun Video Yayınlamanın İncelikleri

Instagram'da Uzun Video Yayınlamanın İncelikleri

Instagram'da uzun video yayınlama, içerik üreticilerinin isteklerine göre çeşitli yöntemlerle mümkün hale gelmiştir. Anlık görüntü paylaşımına olanak sağlayan bu sosyal medya platformu, milyonlarca kullanıcısı ile dünyanın en yoğun kullanılan uygulamalarından biridir. Instagram, kullanıcılarına maksimum 1 dakikalık videoları yüklemelerine olanak sağlarken, son zamanlarda Instagram video süresini artırmak amacıyla yeni güncellemeler sunmaktadır.

Instagram'a Video Yayınlamanın Püf Noktaları

Instagram'a uzun video yayınlamak isteyenler, uygulamanın 1 dakikalık video yükleme limitinden faydalanabilirler. Bu işlem için aşağıdaki adımları takip edebilirler:

Kullanıcılar, uygulama içerisinde 5 dakikalık bir video yayınlamak isterlerse, 5 farklı video olarak yayınlamaları gerekmektedir.

Instagram'ın 1 dakikalık video süresini aşmamak için, videolar 1 dakikalık parçalar halinde yüklenmelidir. Bu sayede, orijinal video 5 ayrı segmente bölünmektedir.

Ana sayfada seri halinde görünen videolar, uzun videonun sıralı şekilde izlenmesine imkan verir.

Instagram'da IG Video Yayınlamanın Adımları

Instagram'da IG video yayınlama, uzun video yükleme yöntemlerinden biridir. Instagram video süresini uzatma amacıyla geliştirilen IG video yayınlama aşağıdaki şekilde gerçekleştirilir:

Kullanıcı öncelikle profil resmine tıklayarak profil sayfasına gider.

Sol üst köşedeki + simgesine tıklayarak IG video yükleme ekranına gidilir ve yüklemek istenen video seçilir. Video seçildikten sonra sağ üst köşedeki "İleri" butonuna tıklanır.

Videonun kapak resmi seçilmek üzere, alt kısımdaki görüntülere dokunulup kaydırılır veya Android için galeriden ekle, iOS için film rulosundan ekle seçeneği kullanılır.

Bu işlemlerin ardından, başlık veya isteğe bağlı bir açıklama girilir. Tüm işlemler tamamlandıktan sonra, paylaş butonuna basılır.

Instagram'da Reels Video Yayınlamanın Ayrıcalıkları

Instagram Reels video yayınlama, video paylaşma özelliği için geliştirilen güncel uygulamalardan biridir. 15 saniyelik paylaşımlarla sınırlı olan bu özellik, efektler ve müzikler sayesinde görüntü açısından oldukça geniş bir seçenek sunmaktadır. Reels video paylaşımları da, kullanıcı ismi üzerinden gerçekleştirilir. Eğer kullanıcı hesabı özel ise, paylaşılan video yalnızca takipçiler tarafından görülebilir. Hesap herkese açıksa, paylaşılan video, keşfet bölümünde yer alarak tüm Instagram kullanıcılarına ulaşabilir.

Instagram'da Reels Videolarını Düzenleme Araçları

Reels videolarını düzenlemek için kullanılabilen araçlar aşağıdaki gibidir:

  • Ses: Videolarda kullanılan sesler, kullanıcının müzik kütüphanesinden seçilebilir veya kullanıcının orijinal sesi kullanılabilir.
  • Hız: Videoların belirli kısımlarında, sesler veya görüntüler hızlandırılabilir veya yavaşlatılabilir.
  • Hizalama: Birden çok videoyu birleştirme imkanı sağlayan bu özellik, videolar arasında pürüzsüz bir geçiş gerçekleştirir.
  • Geri Sayım: Bu özellik, videoların zamanlamasını ve eller serbest modda video çekilmesini mümkün kılar.
  • Efektler: Arttırılmış gerçeklik efektleri, Instagram'ın kendi efektleri ve kullanıcıların hazırladığı efektler ile kullanılabilir.

Bu Yazıyı Paylaşın

Yorum Yapın

Bi Kahveye Bekleriz!

En taze kahve çekirdeklerinden
sıcak bir kahve ve sohbet.

Buraya Kadar Tatmin Olmadıysanız!

Aramanız için sabırsızlanıyoruz...

444 30 51
Katalog

DİJİTAL KATALOĞUMUZU İNCELEYİN!

Her şeyi buraya sığdıramadık!
London Creative e-Katalog