London Creative Blog
 

WhatsApp'ta Silinen Mesajları Geri Yükleme

WhatsApp'ta Silinen Mesajları Geri Yükleme

Siz de eski mesajlarınızın nereye gittiğini merak mı ediyorsunuz? O zaman hemen WhatsApp'ta silinen mesajları geri getirme yöntemlerini öğrenin!

 

WhatsApp, tüm dünyada milyarlarca kullanıcısı olan popüler bir iletişim uygulamasıdır. Bu uygulama, anlık mesajlaşma, dosya paylaşımı, sesli ve görüntülü arama olanağı sağlar. Her mesaj, WhatsApp'ın kullandığı 64 haneli şifreleme anahtarı ile koruma altına alınır.

 

Kısaca, istediğiniz kişiyle özgürce sohbet edebilir ve güvenlik sorunları olmadan konuşabilirsiniz. Ancak bazen bazı kullanıcılar eski mesajlarına ulaşmak isteyebilirler. İşte bu noktada WhatsApp'ta silinen mesajları geri getirme yöntemleri devreye girer.

 

WhatsApp, silinen mesajları geri getirme konusunda doğrudan bir yol sunmasa da, bazı adımlarla bunu yapabilirsiniz. O halde hemen WhatsApp'ta silinen mesajların nasıl geri getirileceğini öğrenmeye başlayalım!

WhatsApp'ta Silinen Mesajları Geri Yükleme: Nasıl Yapılır?

WhatsApp, silinen mesajlar konusunda doğrudan bilgi sağlamamaktadır. Ancak, daha önce otomatik olarak veya manuel olarak yedeklenmiş verilere ulaşmak mümkündür. Bu yüzden, verilerin nasıl korunduğunu ve WhatsApp'ta mesajların nasıl yedeklendiğini öğrenmek, başlangıçta size çok yardımcı olacaktır.

 

WhatsApp, diğer tüm platformlar gibi, mesajların başkaları tarafından okunmaması veya erişilememesi için gelişmiş güvenlik önlemleri kullanır. Bu sayede, eski mesajlarınıza sadece siz erişebilirsiniz. Bu önlemler, uçtan uca şifreleme sayesinde mesajlar, dosyalar ve diğer verilerinizi korur.

 

Eski mesajlarınıza erişmek için, yedeklerinize veya diğer üçüncü taraf sağlayıcıları kullanarak verilere ulaşmayı hedefleriz. Böylece, uygulama silinse bile, eski mesajlarınızı tekrar cihazınızda kullanabilir hale getirebiliriz. Ancak verilerinizi Google Drive gibi servislerde saklamayı düşünüyorsanız, her 5 ayda bir silineceğini unutmayın.

Sohbet Yedeğinin Saklanma Süreci

Yedeklerin nasıl saklandığını görmek için aşağıdaki adımları izleyin:

  1. İlk olarak, Google Play Store'dan indirdiğiniz WhatsApp uygulamasını açın.
  2. Ardından, otomatik olarak ana sayfa ekranına yönlendirileceksiniz.
  3. Ana sayfadayken sağ üst köşedeki üç noktalı simgeye tıklayın.
  4. Menü açıldığında, en alttaki ‘Ayarlar’ seçeneğine tıklayın.
  5. Profil sayfasına benzer bir ekran açılacak, burada 'Sohbetler' kısmına tıklayın.
  6. Sayfanın en altında ‘Sohbet Yedeği’ seçeneği olacaktır, bunun üzerine tıklayın.
  7. Eğer son yedekleme tarihinde ‘Google Drive’ yazıyorsa ve uygulamayı uzun süre silmediyseniz, muhtemelen verileriniz Drive üzerinde saklanıyor demektir.
  8. Google Drive'daki yedeklerinizi kontrol etmek isterseniz, ‘Google Drive yedekle’ seçeneğine tıklayarak, günlük, haftalık, aylık veya manüel olarak ayarlayabilirsiniz.

 

Bu Yazıyı Paylaşın

Yorum Yapın

Bi Kahveye Bekleriz!

En taze kahve çekirdeklerinden
sıcak bir kahve ve sohbet.

Buraya Kadar Tatmin Olmadıysanız!

Aramanız için sabırsızlanıyoruz...

444 30 51
Katalog

DİJİTAL KATALOĞUMUZU İNCELEYİN!

Her şeyi buraya sığdıramadık!
London Creative e-Katalog